Werken als relatiebeheerder bij V&K? Irene neemt je mee.

Irene Nijmeijer is inmiddels ruim 4,5 jaar werkzaam bij Van der Veen & Kromhout Gorredijk en alweer een jaar als relatiebeheerder. Een afwisselende functie, zegt ze zelf, door de verschillende werkzaamheden en klanten, is geen dag hetzelfde! In deze blog neemt Irene je mee in haar rol bij Van der Veen & Kromhout.

 

Leuk dat we elkaar spreken, Irene. Hoe ben je eigenlijk bij Van der Veen & Kromhout terecht gekomen?

Toevallig ben ik via een recruiter bij Van der Veen & Kromhout terecht gekomen. Ik kreeg destijds een LinkedIn bericht binnen met een schets van het kantoor en de functie. Zulke berichten ontving ik wel vaker, maar het verhaal van V&K sprak mij aan. Zodoende heb ik gereageerd en ben ik op gesprek gegaan. Tijdens het eerste gesprek merkte ik gelijk een klik. Een aantal gesprekken verder wist ik ook dat mijn ambities bij Van der Veen & Kromhout mogelijk waren. Na ruim vier jaar kan ik nog steeds zeggen dat de overstap naar V&K een goede keuze is geweest!

Door de korte lijnen ben ik betrokken geraakt bij meerdere mkb klanten, waarbij ik nog steeds een rol speel.

Irene Nijmeijer – Relatiebeheerder

Altijd goed als een verwachting ook in de praktijk klopt. Hoe is je loopbaan in de accountancy eigenlijk begonnen?

Mijn loopbaan is begonnen bij een groot accountantskantoor met meerdere vestigingen door het land. Na het behalen van mijn Hbo Accountancy ben ik in dienst gegaan als junior assistent accountant op de Agro afdeling. Ik ben destijds ook gelijk begonnen met de theorie voor mijn AA-titel. Na het afronden van de theorie ben ik in dienst gegaan bij Van der Veen & Kromhout als gevorderd assistent accountant Agro. De agrarische wereld ligt mij aan het hart, ik ben namelijk opgegroeid op een boerderij. Ik merkte dat ik ook nieuwsgierig was naar de mkb-praktijk, dit was ook een mooie leerschool voor mijn AA praktijkopleiding. Door de korte lijnen ben ik betrokken geraakt bij meerdere mkb klanten, waarbij ik nog steeds een rol speel. Afgelopen jaar heb ik mijn AA-titel mogen behalen en ben ik doorgegroeid naar relatiebeheerder.

Mooi om te horen dat je al stappen hebt kunnen maken in je loopbaan bij V&K. Kun je mij eens meenemen in een dag van een relatiebeheerder bij V&K?

Ja, natuurlijk! Elke dag is anders, door de diversiteit aan klanten en onderwerpen. Als relatiebeheerder ben ik het eerste aanspreekpunt van de klant, stel ik ook jaarrekeningen samen en bespreek deze vervolgens weer met de klant. Daarnaast overleg ik met de andere afdelingen binnen V&K, begeleid ik assistenten en ben ik betrokken bij een werkveldcommissie op de Hogeschool in Leeuwarden.

Voldoende diversiteit zo te horen. Van der Veen & Kromhout benoemt ‘kansen zien > kansen benutten’, herken jij dit?

Dit herken ik zeker. Klanten komen namelijk met vragen m.b.t. hun jaarrekening, fiscaal signaleren wij hier kansen en benutten deze om het aantrekkelijker te maken voor de klant. Naast dat we kansen benutten voor de klanten, benutten we deze ook zeker op persoonlijk vlak. Als ik een mooie potentiële klant zie en er is ruimte om diegene toe te voegen aan de klantenportefeuille dan benut ik deze kans! Dit zorgt ook weer voor persoonlijke groei als professional.

Fijn dat de slogan ook daadwerkelijk herkenbaar is! Deze vraag is al in meerdere blogs voorgekomen, maar toch stel ik hem ook graag aan jou. Waarom moet iemand zich volgens jou aansluiten bij Van der Veen & Kromhout?

Dat is makkelijk. We zijn een deskundig accountantskantoor waar een leuke club mensen werken. Het maakt bij ons niet uit of je grote ambities hebt of dat je het prima vind om op één functie te blijven. Je hoort er bij. Daarnaast krijg je de begeleiding die je nodig hebt, ons werk doen we echt samen op alle niveaus. Bij V&K hebben we ook klanten die echt bij ons kantoor passen en klanten die bij jou als persoon passen.

Ook kansen benutten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Altijd up to date
  • Verhalen van ondernemers
  • Tweewekelijks in je mail