Altijd op de hoogte van

De laatste ontwikkelingen

Geplaatst op 21 okt 2021

Vanaf 1 oktober stopt het corona-uitstel van betaling

Vanaf 1 oktober stopt het corona-uitstel en moeten belastingverplichtingen en -schulden weer worden voldaan volgens de gebruikelijke regels! Dat geldt voor zowel aangiften die na 1 oktober 2021 worden ingediend als aanslagen met een dagtekening na 1 oktober 2021. Voor deze verplichtingen is geen corona-uitstel meer mogelijk. 

Voor ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de corona-uitstelregeling geldt vanaf 1 oktober 2022 een betalingsregeling. De opgebouwde belastingschuld moet vanaf dan in maandelijkse termijnen over een periode van maximaal vijf jaar worden terugbetaald, zodat uiterlijk 1 oktober 2027 de opgebouwde belastingschuld volledig is afgelost.

Het is daarmee in beginsel een ruimhartige betalingsregeling. Maar let wel, de regeling kent strikte voorwaarden, hetgeen onder meer betekent dat:

  1. wie vanaf 1 oktober 2021 niet op tijd aangifte doet / op tijd betaalt, niet meer in aanmerking voor de betalingsregeling komt. In dat geval zal de corona-belastingschuld nog vóór 1 oktober 2022 volledig moeten worden betaald; en
  2. wie gedurende de betalingsregeling niet aan de betalingsverplichtingen voldoet, kan uit de regeling worden gezet. De Belastingdienst zal in dat geval eerst contact zoeken met de ondernemer om de oorzaak te achterhalen. Als de ondernemer vervolgens niet alsnog binnen veertien dagen aan de voorwaarden voldoet, kan de Belastingdienst de betalingsregeling beëindigen of weigeren.

 

Tegen een beslissing van de Belastingdienst om de regeling te beëindigen, is (tot nu toe) geen rechtsbescherming via bezwaar en beroep mogelijk.

Mochten er vragen zijn over deze regeling, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Bekijk volgende bericht:
Bijtelling elektrische auto in 2022 extra omhoog
Ook kansen benutten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Altijd up to date
  • Verhalen van ondernemers
  • Tweewekelijks in je mail