Altijd op de hoogte van

De laatste ontwikkelingen

Geplaatst op 14 jun 2022

Subsidie Praktijkleren

De Subsidie Praktijkleren voor (BBL)leerlingen en stagiairs voor het schooljaar 2021/2022 kan vanaf 2 juni weer aangevraagd worden. Heeft u in het schooljaar van 1 augustus 2021 tot en met 31 juli 2022 een leerling of student in dienst gehad, dan komt u mogelijk in aanmerking voor deze subsidie.

Maximale hoogte van deze subsidie

De hoogte van de subsidie is pas achteraf bekend omdat deze afhankelijk is van het aantal subsidieaanvragen. Het bedrag is per praktijkleerplaats gemaximeerd op € 2.700 per studiejaar van 40 weken. Bij minder weken zal het bedrag naar rato verlaagd worden. Erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen bovenop de gebruikelijke Subsidie Praktijkleren een extra subsidiebedrag aanvragen als zij een BBL leerplek aanbieden. Ook bedrijven in conjunctuurgevoelige sectoren kunnen een extra subsidiebedrag aanvragen wanneer er sprake is van een BBL leerplek.

Aanvraagperiode

De definitieve aanvraag voor de Subsidie Praktijkleren kan tot en met 16 september 2022 tot uiterlijk 16:59 uur ingediend worden.

Wij zijn u graag van dienst!

Om de Subsidie Praktijkleren aan te kunnen vragen heeft u eHerkenning nodig. Let hierbij op dat u vanaf 1 juli 2021 minimaal eHerkenning niveau 3 met machtiging “RVO diensten op niveau eH3” nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de aanvraag gebaseerd wordt op de juiste gegevens en tijdig ingediend wordt. Van der Veen & Kromhout is u hierbij graag van dienst!

Indien u dan ook gebruik wilt maken van onze dienstverlening, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected] Wij nemen dan contact met u op om het vervolg met u af te stemmen.

Bekijk volgende bericht:
TVL voor starters tot 2 augustus aan te vragen
Ook kansen benutten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Altijd up to date
  • Verhalen van ondernemers
  • Tweewekelijks in je mail