Van der Veen & Kromhout gaat elektronisch factureren

Geplaatst op 29 mei 2017

De meeste van onze klanten krijgen onze facturen al een aantal jaren niet meer ouderwets per post maar in de vorm van een PDF per e-mail. Dat wordt digitale facturering genoemd. De voordelen zijn duidelijk: het is beter voor het milieu, sneller en kostenbesparend.

Binnenkort zetten we een volgende stap: elektronisch factureren, ook wel e-factureren genoemd. Dit houdt in dat samen met de PDF-factuur een eFactuur wordt verzonden in de vorm van een XML-bestand. Dit bestand bevat informatie volgens de UBL (Universal Business Language) standaard, zoals de bedrijfsgegevens van u en van ons, het KvK-nummer, het BTW-nummer, het factuurnummer en het factuurbedrag. Voordeel is dat een eFactuur in steeds meer moderne administratie-software automatisch kan worden verwerkt, dus sneller en minder kans op fouten.

Klanten die gebruik maken van ons Boekhout Van Kromhout-concept inclusief de V&K-scanservice kunnen het XML-bestand tezamen met de PDF-factuur insturen. De software zal dan automatisch het XML-bestand gebruiken voor het boekingsvoorstel. Ook bij vergelijkbare andere software werkt dat op die manier.

Krijgt u nog facturen per post? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder: die regelt snel en efficiënt dat u vanaf dat moment ook elektronische facturen krijgt. Een korte (elektronische!) mail is voldoende.

Wilt u weten hoe zo’n eFactuur er uit ziet, bekijk hem hier: Factuur VK 1170284.xml

Van der Veen en Kromhout

Voor ondernemers die eruit halen wat erin zit.