“Leuker kunnen we het niet maken”

Geplaatst op 1 april 2019

Woensdag 24 april 2019 zal er voor relaties en medewerkers van V&K een cabaretvoorstelling zijn in “De Skâns” te Gorredijk. “Leuker kunnen we het niet maken” cabaret met toegevoegde waarde door Jan Beuving en Patrick Nederkoorn. Wij nodigen u hiervoor van harte uit! U kunt zich aanmelden door te mailen naar evenementen@kromhout.com

Over Jan Beuving & Patrick Nederkoorn

Jan Beuving

Jan Beuving (1982) voltooide, na zijn middelbareschooltijd, een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij eind 2010 afstudeerde als liedtekstschrijver. Zijn afstuderen bestond uit een avond waarop artiesten uit de cabaretwereld (onder anderen Angela Groothuizen, Maarten van Roozendaal, Louise Korthals, André Manuel) een liedtekst van zijn hand zongen.

Sinds zijn afstuderen is hij gevestigd als zelfstandig tekstschrijver. Van 2016-2018 toert hij met zijn nieuwe programma Raaklijn. Hij is wekelijks te zien als columnist in het programma Studio Voetbal.

 

Annie M.G. Schmidtprijs

Hij won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012. Hij schreef liedjes over rekenen en taal voor Het Klokhuis. Liedteksten voor theaterprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen. Werd genomineerd voor een Musical Award voor de liedteksten van Willem Ruis, de show van zijn leven. Daarnaast schrijft hij als de tijd het toelaat een korte blog over sport (www.kortoversport.nl).

In 2013 haalde hij de finale van het Leids Cabaret Festival. De jury zei: ‘Daar staat een bètaman in de alfawereld van het theater. De jury ervaart zijn insteek als verfrissend. […] Zijn liedjes zijn opgebouwd uit complexe rijmschema’s. Ze doen ouderwets degelijk aan, maar in de goede betekenis van het woord. Deze wiskundige blijkt over een fijnzinnige poëtische geest te beschikken waarmee hij de zaal moeiteloos op zijn hand krijgt. […] Hij straalt de natuurlijke autoriteit uit van mensen die samenvallen met wie ze zijn.’

In 2014 en 2015 speelde hij Reken maar nergens op samen met Daan van Eijk. In 2016 werden zij genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, voor het lied Meisje uit deze voorstelling.

 

Stijgend Applaus Stipendium

Jan ontving het Stijgend Applaus Stipendium 2016 om zijn programma Raaklijn te ontwikkelen. De Stichting Blijvend Applaus kent het stipendium jaarlijks toe aan twee jonge veelbelovende podiumkunstenaars op het gebied van cabaret en kleinkunst.

 

Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en theatermaker. Hij studeerde politicologie en theologie en ging daarna naar de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Vanaf september 2016 toert hij door het land met zijn tweede voorstelling Het komt nu wel heel dichtbij.


 

Pers

NRC Handelsblad schreef over hem: 'Hij is een cabaretier om rekening mee te gaan houden.'

de Volkskrant: 'Nederkoorn is columnist voor het radioprogramma Met het oog op morgen en werkt mee aan het cabaretteam van Spijkers met Koppen. Dat heeft hij te danken aan zijn debuutprogramma Code Rood, waarmee hij zich direct in de categorie ‘grote talenten’ plaatste. Zijn tweede programma zet een vet uitroepteken achter die kwalificatie.'

cabaret.nl: 'Het is intelligent, geëngageerd cabaret, zoals dat de afgelopen jaren nauwelijks door de nieuwe generatie wordt gemaakt.'


 

Zomaargasten

Verder speelt Patrick samen met Oscar Kocken de voorstelling Zomaargasten, een talkshow waarin het leven van een volstrekt onbekende Nederlander centraal staat en waarover de Volkskrant schreef: 'Het concept is briljant'. Verder is hij de vaste moderator van Faces of science en treedt hij op als dagvoorzitter, presentator en zanger.


 

LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN

In 'de aangiftemaanden' van 2018 en 2019 spelen Jan en Patrick het duoprogramma LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN in diverse theaters, een voorstelling over blauwe enveloppen en meer.


 

Nominatie Neerlands Hoop 2017

De VSCD-Cabaretjury heeft zowel Patrick als Jan genomineerd voor een Neerlands Hoop 2017. Deze prijs is voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

De jury schreef over Raaklijn: ‘Door gebruik te maken van zijn achtergrond als wiskundige deelt Jan Beuving een originele kijk op onze verdeelde samenleving. Hij is de raaklijn die langs twee uiteenlopende werelden scheert: zijn kunstenaarsvrienden aan de ene en zijn voetbalvrienden aan de andere kant. Beuving imponeert met intelligente observaties en fijnzinnige liedjes, die mooi worden begeleid door pianist Tom Dicke. Hij maakt als performer een sterke ontwikkeling door.'

De jury zei over Het komt nu wel heel dichtbij: 'In zijn tweede cabaretvoorstelling weet Patrick Nederkoorn actuele maatschappelijke thema’s als angst en veiligheid heel mooi samen te voegen met zijn eigen coming-of-age-verhaal als jongen uit een ‘streng-gristelijk milieu’. In een vernuftig gecomponeerd verhaal bepleit de innemende verteller Nederkoorn het belang van vrijheid en relativering in een tijd waarin het wantrouwen regeert en alle vuurtjes zo snel mogelijk worden opgestookt.'

Van der Veen en Kromhout

Voor ondernemers die eruit halen wat erin zit.