Simon Adler, Strandpaviljoen De Marlijn Schiermonnikoog

Nieuws en Tips

Kan ik mijn auto naar privé halen?

Geplaatst op 19 februari 2018

Als uw auto in de bijtelling te duur wordt, wilt u deze wellicht overnemen in privé. Maar kan dat zomaar en maakt het nog wat uit of u een eenmanszaak heeft of een bv?

Lees meer >>

Uw WOZ-beschikking komt er weer aan!

Geplaatst op 19 februari 2018

Nog even en de nieuwe WOZ-beschikking valt weer in de bus. Waar moet u op letten bij de beoordeling of de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand juist is?

Lees meer >>

Uw werknemer is twee jaar ziek. Wat nu?

Geplaatst op 13 februari 2018

Als een werknemer, ondanks uw re-integratie-inspanningen, na twee jaar geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt is geweest en nog niet aan het werk kan, moet u beslissen wat u doet met de arbeidsovereenkomst.

Lees meer >>

Maand uitstel voor aanlevering uitbetaalde bedragen aan derden

Geplaatst op 13 februari 2018

Heeft u in 2017 bedragen uitbetaald aan derden voor werkzaamheden die niet in dienstbetrekking of als ondernemer zijn verricht? U moet dan gegevens hierover aanleveren bij de Belastingdienst. Deze IB47-melding had eigenlijk vóór 1 februari moeten plaatsvinden, maar de Belastingdienst heeft deze termijn nu verlengd tot 1 maart 2018.

Lees meer >>

Handhaving Wet DBA opgeschort tot 1 januari 2020

Geplaatst op 13 februari 2018

Voorlopig geen naheffingen, boetes of correctieverplichtingen voor de loonheffingen als achteraf wordt geconstateerd dat toch sprake is van een dienstbetrekking tussen zzp'er en opdrachtgever. Het kabinet schort namelijk de handhaving van de Wet DBA op tot 1 januari 2020.

Lees meer >>

Van der Veen en Kromhout

Voor ondernemers die eruit halen wat erin zit.