Nieuws voor ondernemers

Van der Veen & Kromhout verzamelt nieuws voor ondernemers en geeft handige tips op het gebied van belastingzaken en accountancy. 

Nieuws en Tips

Video Pensioen in eigen beheer

Geplaatst op 14 september 2017

Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. Wat te doen met de bestaande pensioenvoorziening in eigen beheer? Binnen nu en 3 jaar moet u 3 stappen ondernemen. 

Lees meer >>

Ransomware steeds groter probleem

Geplaatst op 13 september 2017


Het afgelopen jaar is ransomware van een vervelende bijkomstigheid uitgegroeid tot een grote bedreiging voor computersystemen. Criminele organisaties verdienen er miljoenen mee. Ze richten zich daarbij niet alleen op grote bedrijven, maar juist vaak op kleinere ondernemingen en zelfs particulieren. Iedereen kan dus slachtoffer worden en een aantal klanten van V&K hebben dat al aan den lijve ondervonden.

Lees meer >>

Hoe beperkt u bestuursaansprakelijkheid van uw bv?

Geplaatst op 04 september 2017

Gaat het financieel slecht met uw bv, dan moet u als bestuurder oppassen. In sommige gevallen kan de fiscus u namelijk aansprakelijk stellen voor bepaalde belastingschulden. Hier kunt u zelf wel het een en ander aan doen.

Lees meer >>

Verplichte btw-verlegging voor telecommunicatiediensten

Geplaatst op 04 september 2017

Verricht u als ondernemer in Nederland telecommunicatiediensten aan andere ondernemers die zulke diensten leveren aan hun afnemers, dan wijzigen de btw-regels voor u. Vanaf 1 september 2017 geldt er een verplichte btw-verleggingsregeling.

Lees meer >>

Staan neveninkomsten zelfstandigenaftrek in de weg?

Geplaatst op 04 september 2017

Voor de zelfstandigenaftrek geldt als eis dat u minstens 1.225 uur én dat u minstens de helft van alle werkzame uren in uw bedrijf werkt. Neveninkomsten kunnen hiertoe niet gerekend worden en kunnen ertoe leiden dat u de aftrek mist.

Lees meer >>

Van der Veen & Kromhout

Daar kun je op sturen