1
Simon Adler, Strandpaviljoen De Marlijn Schiermonnikoog

Nieuws en Tips

Factuurtips voor de horecaondernemer

Geplaatst op 12 juli 2019

Als horecaondernemer kunt u tegen complexe zaken aanlopen als het om uw facturen gaat. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende btw-tarieven die u soms in één factuur moet verwerken. We geven u drie actuele tips.

Lees meer >>

Wat te doen met de leaseauto bij ontslag werknemer?

Geplaatst op 10 juli 2019

Als een van uw werknemers uw bedrijf verlaat en in het bezit is van een leaseauto, betekent dit meestal dat het leasecontract voor de resterende periode moet worden afgekocht. Hoe kunt u hier het beste op inspelen?

Lees meer >>

Wilt u een laadpaal voor uw klanten?

Geplaatst op 08 juli 2019

U bent van plan om een laadpaal te plaatsen, zodat uw klanten en relaties kunnen bijtanken. U wilt wel dat de klant of relatie betaalt voor de stroom die hij afneemt. U moet dus een laadpaalsysteem hebben dat alle tankbeurten goed bijhoudt.

Lees meer >>

Biedt u uw kind vakantiewerk op uw bedrijf?

Geplaatst op 05 juli 2019

Als uw zoon of dochter op zoek is naar leuk vakantiewerk, is het wellicht een idee dat ze bij u in het bedrijf gaan werken. Uw kind heeft dan een leuke bijverdienste en krijgt een kijkje in de keuken. Daarbij, u heeft de beschikking over een extra arbeidskracht en u kunt de kosten ten laste van de winst brengen.

Lees meer >>

Op vakantie met auto van de zaak? Bijtelling loopt door

Geplaatst op 03 juli 2019

Rijdt u een auto van de zaak? Dan kunt u de bijtelling niet ontlopen middels een verhuurconstructie voor de momenten dat u niet werkt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Dit blijkt uit een recente uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Lees meer >>

Van der Veen en Kromhout

Voor ondernemers die eruit halen wat erin zit.