1
Simon Adler, Strandpaviljoen De Marlijn Schiermonnikoog

Nieuws en Tips

Fiscaal voordelig op elektrische fietsvakantie

Geplaatst op 23 juli 2018

Gaat u als ondernemer (voor de inkomstenbelasting) op de fiets naar de volgende opdracht of klant? Schaf dan fiscaal voordelig een elektrische fiets aan! De voorwaarden zijn dat de fiets minimaal 10% zakelijk gebruikt wordt, duurder is dan € 450 en dat u in het boekjaar meer dan € 2.300 investeert in bedrijfsmiddelen.

Lees meer >>

Bedragen loonkostenvoordeel jeugd-LIV

Geplaatst op 20 juli 2018

De bedragen inzake het gemiddelde uurloon waarbij de werkgever recht heeft op het jeugd-LIV (het lage inkomensvoordeel), zijn onlangs vastgesteld. De bedragen variëren, afhankelijk van de leeftijd van de werknemer.

Lees meer >>

AVG: wat is een persoonsgegeven en wat niet?

Geplaatst op 20 juli 2018

Wat is een persoonsgegeven en wat niet? En welke categorieën van persoonsgegevens zijn te onderscheiden? Dit is belangrijk om te kunnen weten of de strengere privacywet AVG wel of niet van toepassing is.

De Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) die eind mei is ingegaan, is namelijk alleen van toepassing op de verwerking van gegevens van natuurlijke personen. Deze privacywet, die de Wet bescherming persoonsgegevens heeft vervangen, geeft aan dat een persoonsgegeven alle informatie is met betrekking tot een ‘geïdentificeerde’ of ‘identificeerbare’ natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat ofwel naar een persoon herleidbaar is. De natuurlijke persoon op wie de gegevens betrekking hebben, wordt in de AVG de ‘betrokkene’ genoemd.

Lees meer >>

Nog maar één loket voor goede doelen

Geplaatst op 20 juli 2018

Goede doelen hebben vanaf volgend jaar nog maar te maken met één loket voor het aanvragen van een Erkenning en van de ANBI-status. Hiertoe hebben organisaties van goede doelen met de Belastingdienst een convenant afgesloten.

Lees meer >>

Vraag buitenlandse btw terug vóór 1 oktober

Geplaatst op 20 juli 2018

Heeft u vorig jaar btw betaald in een ander EU-land, dan kunt u deze tot 1 oktober dit jaar terugvragen. Daarna kunt u nog wel een verzoek indienen, maar wellicht krijgt u de btw dan niet meer terug.

 

 

Lees meer >>

Van der Veen en Kromhout

Voor ondernemers die eruit halen wat erin zit.