Van het bedrijfsleven naar de accountancy, Tessa neemt je mee!

Tessa van der Velde is sinds een jaar werkzaam als assistent accountant bij Van der Veen & Kromhout in Joure. Tessa heeft geen accountancy achtergrond en is bij V&K ingestroomd als zij instromer. Tessa neemt je mee in haar werk en het verschil tussen het werken in het MKB en een accountantskantoor.

Ik ben wel even benieuwd Tessa, hoe is je loopbaan verlopen en het belangrijkste hoe kom je bij Van der Veen & Kromhout terecht?

Mijn carrière begon in het MKB, waar ik als stagiair begon op de crediteurenadministratie. Wat begon als een tijdelijke rol, groeide al snel uit tot een zesjarig avontuur als controller. Ik vond vooral uitdaging in het opstellen van jaarrekeningen en rapportages, maar ik voelde dat ik toe was aan nieuwe uitdagingen.

Ik werd destijds benaderd via WeCruite, waarbij ik in contact kwam met Johan. Hij schetste een nieuw pad voor me in de accountancy, een sector die ik nog niet eerder had verkend.

Bij Van der Veen & Kromhout werd ik warm ontvangen door Anne Jan, die me meenam in het accountancy vak. Na een goede eerste kennismaking, volgde er al snel een tweede gesprek en een arbeidsvoorstel! Het ging snel, maar het gevoel was direct goed.

De diversiteit! Elke organisatie is anders, met zijn eigen uitdagingen en administratieve puzzels. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werk enorm dynamisch en leerzaam.

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen het MKB en de accountancy?

In de accountancy heb je dagelijks te maken met diverse vraagstukken van diverse klanten. Juist dat maakt het voor mij zo boeiend. Dit is een groot verschil ten opzichte van mijn vorige rol, hier deed ik de interne Finance.  In mijn functie als assistent accountant kan ik bij diverse organisaties een kijkje in de keuken nemen.

Leuk om te horen Tessa, wat is volgens jouw het leukste aan de accountancy?

De diversiteit! Elke organisatie is anders, met zijn eigen uitdagingen en administratieve puzzels. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werk enorm dynamisch en leerzaam. Het is een constante stroom van nieuwe kennis en ervaringen, een waardevolle aanvulling op mijn leerproces.

Waarom zou je bij Van der Veen & Kromhout willen werken?

Nou, daar zijn genoeg redenen voor. Allereerst is er de fijne cultuur, waarin je je meteen thuis voelt. Het is laagdrempelig, maar tegelijkertijd zijn er volop mogelijkheden om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. De balans tussen werk en privé wordt hier echt gewaardeerd, en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk. En het mooie is, er is geen scheiding tussen assistent en accountant; iedereen wordt hier gezien en gewaardeerd om zijn of haar bijdrage.

Kortom, als je op zoek bent naar een plek waar je kunt groeien, leren en jezelf kunt zijn, dan is Van der Veen & Kromhout de plek voor jou. Ik ben blij dat ik hier mijn weg heb gevonden en kijk uit naar wat er komen gaat.